Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
Több mint 110 millióval támogatja nagyrendezvényeit Kaposvár

Színházi, zenei, képzőművészeti és egyebek mellett mézfesztivál is szerepel Kaposvár idei kiemelt rendezvényei között, amelyek 114,5 millió forintos támogatásáról döntött a város közgyűlése csütörtökön.


A képviselők által elfogadott előterjesztés szerint a város a tavalyinál 7 millió forinttal többet szán erre a célra, s a 12 esemény közül az elsőt, Kaposvár legnagyobb múltra visszatekintő programját, a Csokonai Vitéz Mihály Dorottya vígeposzának történetére alapozott Dorottya-napokat február elején nagy sikerrel rendezték meg a somogyi megyeszékhelyen.

A kétévente sorra kerülő Kaposvári Nemzetközi Assitej Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé május 7. és 12 között lesz a városban, amelynek Fő utcája erre az időre szabadtéri színházi negyeddé alakul, elősegítve ifjúsági, csecsemőszínházi előadások és osztálytermi produkciók megismerését, elterjedését.

Kaposvár legnagyobb összművészeti rendezvényét, a Rippl-Rónai Fesztivált május 25. és 28. között tartják. A fesztivál kiállítótéri és utcaművészeti programokkal közvetlen találkozást biztosít a művészeti ágak sokaságával, egyúttal betekintést enged, bevon az alkotás folyamatába is. Szervezői az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően tovább nyitnak a fiatalok felé: teret biztosítanak a kísérletező művészeti ágaknak, az alternatív zenei világ szereplésének is, a zenei programok összeállításakor pedig törekednek a népszerű, ám magas művészeti értéket képviselő produkciók meghívására, s az igényes, de helyben még kevésbé ismert művészek bemutatására.

Kiemelt esemény lesz a július 7. és 13. között zajló Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Fesztivál, amely nemcsak foci-, hanem kézilabda-, röplabda- és kosárlabdatornát is magába foglal. A megmérettetésre 4 kontinens 25-30 országából több mint 200 csapatot várnak.

Bekerültek a támogatott rendezvények közé a Nyári Színházi Esték is. Az előadások helyszíne korábban a szentjakabi bencés apátság romkertje volt, a helyszín azonban felújítás alatt áll, a darabokat ezért júliusban minden csütörtökön a Szivárvány Kultúrpalotában, illetve a Vigasságok terén láthatja a közönség.

A Vaszary Képtárban országos érdeklődésre számot tartó tárlat nyílik augusztusban. A "méltó kiállítás" megtartásáról még folynak az egyeztetések, egyelőre annyi biztos, hogy a város 3 millió forintot szán rá.

A somogyi megyeszékhely augusztus 13. és 19. között immár kilencedik alkalommal ad otthont a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválnak. A hazai és a nemzetközi zeneszerető közönség kedvelt rendezvényének művészeti vezetését 2015 óta Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész látja el.

Ugyancsak helyet kapott a nagyrendezvények között a kaposváriak körében rendkívül kedvelt, a helyi értékeket bemutató, az identitástudatot erősítő Miénk a város elnevezésű fesztivál, amelynek szeptember 7. és 9. közötti igényes szórakoztató programjai, köztük esi koncertjei az elmúlt évek tapasztalatai alapján több ezer érdeklődőt vonzanak.

A műsorban országos hírű előadók és a helyi művészek egyaránt fellépési lehetőséget kapnak. A tervek szerint idén Deák Bill Gyula-, Supernem-, 30Y-, Fish!-, Fran Palermo- és Middlemist Red-koncertre is sor kerülne a városban.

A szeptember 14-én és 15-én zajló Méz Fesztivál a somogyi méhészeti termékeket népszerűsíti, és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.

A decemberi Kaposvári Adventet azért szervezik, hogy a város polgárai átélhessék a meghitt, "békebeli" adventi hangulatot, részeseivé váljanak az ünnepi eseményeknek, megismerhessék a karácsonyváró időszakhoz kapcsolódó szokásokat.

A hagyományoknak megfelelően szilveszterkor tűzijáték lesz a belvárosban, az újévi kiemelt események sora az újévi koncerttel indul.

MTI