Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információsza-badság törvényt! Olcsón, jól, egyszerűen!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
   Krízisszálló adományokból Pécsett           

Krízisszállót nyit hajléktalan férfiaknak Pécsett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Szentgyörgyváry Károly, a szolgálat dél-dunántúli régióvezetője elmondta: a Janus Pannonius utcában ma megnyíló krízisszálló két, 35 négyzetméteres szobájában összesen húsz hajléktalan jut majd ágyhoz. Ugyanebben az ingatlanban a Máltai Szeretetszolgálat az ezredforduló óta nappali melegedőt, fürdőt és mosodát működtet, s a téli napokon 120-150 hajléktalan fordul meg a melegedőben. A krízisszállót főképp adományokból építette meg és bútorozta be a szolgálat - tudtuk meg a régiós vezetőtől.

A baranyai megyeszékhelyen eddig csak a Pécsi Támasz Alapítvány biztosított szálláslehetőséget a hajléktalanoknak. A pécsi önkormányzat többségi tulajdonában lévő alapítvány menedék- és átmeneti szállásain éjszakánként 110 férfi és 40 nő pihenhet. Emellett a Támasz 150 férőhelyes melegedőjében éjjelente negyvenen alhatnak matracokon. Az alapítvány gondoskodik a beteg hajléktalanokról is: ők egy 15 ágyas lábadozóban gyógyulhatnak. A Támasznak van egy ápolóotthona, ahol 48 idős hajléktalan húzódhat meg.

 

Mint megtudtuk, a Máltai Szeretetszolgálat azért épített krízisszállót, mert a Támasz ágyai és matracai a téli félévben már gyakorta kevésnek bizonyulnak. A Dél-Dunántúl kisebb településein a hajléktalanok nem juthatnak fedélhez, így a pécsi átmeneti és krízisszállások a baranyai megyeszékhelyre vonzzák a térség fedél nélkül maradt nincstelenjeit.

 

Népszabadság

2007.01.15 12:31