Korszerű, minden igényt kielégítő honlapok meglepően alacsony áron.

Az ország összes polgármesterét elérheti. Pályázatok kötelező nyilvánosságát is biztosítjuk.

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!

A hétköznapi életet segítő, közhasznú híreket nemcsak olvasni érdemes, de fel is teheti honlapjára.
INFORMÁCIÓSZABADSÁG SZABVÁNYPORTÁLOK
Ne legyen gondja az e-információszabadságra!

Teljesítse könnyedén az elektronikus információszabadság törvényt!


A Localinfo Információ Szolgáltató Kft. kidolgozott egy teljesen áttekinthető, könnyen kezelhető és feltölthető információszabadság szabványportált, amely segítségével gyorsan és olcsón eleget tudnak tenni az önkormányzatok és közfeladatot ellátó szervezetek a jogszabályi előírásoknak.A struktúra teljesen követi a jogszabályi előírásokat, így amennyiben a közfeladatot ellátó szerv az általunk kínált információ szabadság modult integrálja, biztos lehet benne, hogy megfelel a jogszabályi követelményeknek. Az adatok frissítését, módosítását önálló szerkesztői felület biztosítja, amelyen keresztül tölthetik, változtathatják az adattartalmat. A rendszert egyetlen kattintással elérhetővé tesszük az önkormányzat honlapjáról.

Emellett, ha igénylik az adatok rendszeres frissítésének, karbantartásának gondját is levesszük az önkormányzat válláról, valamint gondoskodunk az adatok eljuttatásáról a közadatkereső felé (Minden egyes frissítést, új adat, rendelet stb. feltöltését továbbítani kell a Közadatkereső felé).Az  információszabadság-megoldások buktatói   - Amire fontos odafigyelni!

1.       Az első és legfontosabb kérdés: nyújt-e lehetőséget a megvásárolni kívánt rendszer arra, hogy a feltöltött adatokról és azok módosulásairól automatikus tájékoztatást küldjön a Közadattár felé, vagy minden egyes módosításról manuálisan kell Önöknek leíró adatokat gyártaniuk a Közadattár számára? (A Közadattár felé történő adattovábbítást a jogszabály előírja)

2.       Megoldott-e az adatmódosításokkor, hogy bizonyos tartalmak korábbi változata 1 vagy 5 évre archívumba kerüljön, mások pedig törlődjenek attól függően, hogy mit ír elő a jogszabály?

3.       A jogszabályoknak megfelelő struktúrában férhetők-e hozzá az adatok?

4.       Lehetővé teszi-e a rendszer különböző dokumentumok feltöltését (például rendeletek, szervezeti struktúra ábrája elérést biztosítva a szervezeti egységek feladatainak leírását tartalmazó dokumentumokhoz)

5.       Biztosítja-e a rendszer az IHM rendelet melléklete szerinti átlinkeléseket (pl. a testületi ülésektől biztosít-e elérést az ülésre beterjesztett előterjesztésekhez ülésenkénti bontásban, valamint az ott hozott döntésekhez, a szavazás adataival; az ügyintézés adattartalomnál biztosítja-e az ügyintézéshez szükséges a formanyomtatványok letölthetőségét ügycsoportonként (ügytípusonként) és eljárás-típusonként csoportosítva)

6.       Áttekinthető-e az a struktúra, amelyben az önkormányzat rendeleteit közli a rendszer? (Vagy kénytelenek megtartani a korábbi rendelettár megoldásukat az áttekinthetőség érdekében, és külön-külön feltölteni a honlapra és az információszabadság felületre a rendeleteket és módosításaikat, dupla munkával?)

7.       Az SZMSZ-t, költségvetést, zárszámadást és azok módosításait elegendő-e feltölteni a rendelettárba és oda belinkelni a Tevékenység vagy a Gazdálkodás adattartalmaktól vagy duplán kell feltölteni ezeket a megfelelő helyekre?

8.       Van-e átvezetés a honlapról a Közadattár portáljára?

9.       Van-e vakoknak és gyengénlátóknak készült változat?

A Localinfo által kínált megoldás mindezt teljesíti, sőt még többet is!

Így például az információszabadság blokk (háttérportál) megjelenését hozzá tudjuk igazítani az önkormányzat főoldalához, így folyamatos átjárás biztosítható az önkormányzat főoldala és az információszabadság háttérportál között, így az adatokat nem kell két helyre feltölteni és karbantartani (pl. polgármester, képviselők elérhetősége, fogadóórái, stb.)

Az önkormányzat intézményeinek ugyanúgy közölniük kell az információszabadság törvény által előírt adatokat! Mi erre is egységes, az önkormányzat információszabadság honlapjával összeköttetésben álló és harmonizáló megoldást kínálunk!

Örömmel állunk rendelkezésére további információkkal a tamas.csaba@localinfo.hu e-mail címen.